Prijavljeni ste kot partner

Kako izbrati najboljše žensko kolo

31.03.2022 09:00

Ob prebiranju tega članka se vam bodo porodila različna vprašanja. Tukaj boste našli odgovore in nasvete, ki vam bodo pomagali pri odločitvi za nakup kolesa.

 

Leta minevajo in zdi se, da je na trgu vedno več različnih modelov koles. Res je, izbira pravega kolesa je lahko kar težka. Da bi izbrali kolo, ki vam bo najbolj ustrezalo, vam nudilo največ zabave in vas najhitreje navdušilo, da sedete nanj, potrebujete več informacij. Ne glede na vašo motivacijo, želite najti kolo, ki ustreza VAM in VAŠIM potrebam.

 

Toda preden pridemo tja, naj vam predstavimo Contessa linijo ...

 

KAJ JE CONTESSA?

 

Contessa linija koles zajema vsa kolesa SCOTT, ki so bila razvita, da posebej ustrezajo potrebam večini kolesark. Pod linijo koles Contessa boste našli cestna kolesa, gorska kolesa, gravel kolesa, e-kolesa in seveda tudi otroška kolesa. Pravzaprav je skoraj vsak model koles SCOTT na voljo v različici Contessa. Torej, v čem so drugačni od preostale linije?

 

Prepričani smo, da je ena prvih stvari, ki jih boste opazili izgled kolesa. Kolekcija Contessa ima svojo barvno paleto in grafično linijo, ki so jo oblikovali oblikovalci, posvečeni ženskim izdelkom. Toda poleg lepega izgleda pri liniji Contessa lahko pričakujete:

  • Izboljšane kontaktne točke: sedež, ročice, krmilo, ročaji – vsi ti deli so premišljeno izbrani, da kolesarkam ponudijo najboljše udobje, zmogljivost in izkušnjo kolesarjenja.
  • Nastavitev vzmetenja: vzmetenje je skrbno izbrano in nastavljeno tako, da delujejo kar najbolje, tudi pri lažjih kolesarjih.
  • Edinstveni modeli: nekateri okvirji naših koles, kot so gorska kolesa Contessa Active, so bili izključno zasnovani in izdelani za linijo Contessa.

Če še kar berete, verjetno že razmišljate o nakupu kolesa Contessa. To je super! Na voljo imamo široko paleto različnih modelov koles.  Zato bomo skupaj poskušali opredeliti kakšen profil kolesarja ste vi.

 

 

 

KAKŠEN TIP KOLESARSKE SEM?

 

Začnite tako, da se vprašate, kje bi se rada vozila s kolesom? Spodaj so 4 različni profili.

 

"Želim se voziti po trailih!"

Želite biti v gozdu, se voziti gor in dol po gorah in hribih, biti hitrejši na ozkih stezah po gozdu in se na koncu izzvati na nekaterih tehničnih odsekih.

 

"Želim se voziti po brezpotjih, vendar bi raje ostala na gozdnih cestah in se včasih vozila po ozkih stezah po gozdu"

Pa te imam. Radi križarite po gozdu, okoli jezera ali na podeželju, in mogoče se boste kdaj odločili tudi za ozke stezice v gozdu.

 

"Želim se voziti po asfaltu!"

Želite ostati na cesti in občutiti te dobre občutke kolesarjenja, prevoziti kilometre in se mogoče povzpeti na nekatere od tistih slavnih prelazov.

 

"Všeč mi je cesta, vendar bi bila raje na makadamskih cestah, stran od prometa"

Ni problema! Všeč vam je položaj in slog cestnega kolesa, vendar želite svoje kolo odpeljati stran od prometnih cest in se približati naravi.

 

Super, zdaj upamo, da smo korak bližje tvojemu naslednjemu kolesu!
Skupaj naredimo še en korak …

 

 

 

ČE MI NAJBOLJ USTREZA

POLNOVZMETENO GORSKO KOLO

 

SCOTT CONTESSA RANSOM

Želite voziti po grobem terenu, tehničnih in hitrih ozkih stezah po gozdu, predvsem pa se osredotočate na užitek in zabavo pri spustu.

 

 

SCOTT CONTESSA GENIUS

Želite se voziti po gorskih poteh, prevoziti nekaj strmih odsekov in nekaj večjih spustov, osredotočate se predvsem na zabavo spusta, vendar imate radi tudi malo vzpona.

 

 

SCOTT CONTESSA GENIUS eRIDE

Odpravite se na svojo gorsko pustolovščino dlje in hitreje s kolesom, ki vam daje samozavest in zaupanje tudi ko je teren bolj zahteven.

 

 

SCOTT CONTESSA SPARK RC

Želite tekmovati v XC? Zato želite, da se s kolesom hitro vzpenjate, hitro spuščate, in vzdržujete visok tempo ... Želite pravo šampionsko kolo, ki vam bo pomagalo pri doseganju tekmovalnih ciljev.

 

 

SCOTT CONTESSA SPARK

Hočete se voziti po hribovitem terenu, po poteh, ki niso prestrme. Se radi vzpenjate tako kot se spuščate in želite, da bi lahko opravili nekaj manjših spustov.

 

 

SCOTT CONTESSA STRIKE eRIDE

Želite podaljšati zabavo brez večjega napora? To kolo je zasnovano za vožnjo po brezpotjih brez odrekanja udobju pri vožnji.

 

 

NAMIG ZA GORSKO KOLO!

VZMETENJE: VEČ, BOLJE?

 

Kolesa s polnim vzmetenjem SCOTT Contessa imajo od 100 mm hoda pa vse do 170 mm hoda spredaj in zadaj. Kolesa z več hoda (od 150 mm do 170 mm) imajo običajno oblikovano geometrijo tako, da vam nudi najboljše udobje, stabilnost in samozavest pri spustih in strmih tehničnih odsekih.  Amortizerji bodo absorbirali večje udarce, vendar bodo tudi težji in manj učinkoviti pri vzponih kot kolesa z manj hoda (od 100 mm do 120 mm). Upoštevati je treba tudi lastno težo in slog vožnje. Če ste precej lahki, boste morda želeli lažje kolo, da bi dobili boljše razmerje med kolesarjem in kolesom. Kar se tiče stila vožnje, tako imenovani agresivni kolesarji običajno raje vozijo kolesa z več hoda, da lahko maksimalno izkoristijo svoje kolo.

 

 

 

ČE MI NAJBOLJ USTREZA

HARDTAIL GORSKO KOLO

 

SCOTT CONTESSA SCALE

Vaš poudarek je na rekreaciji in zabavi med vožnjo po manjših hribih z dobro mešanico širših poti, makadamskih cest in nekaj enostavnih gozdnih stezic.

 

 

SCOTT CONTESSA ACTIVE

Raje imate bolj položne poti in želite se voziti po širših poteh in makadamskih cestah. Vendar pa se lahko še vedno preizkusite na kakšni enostavni ozki gozdni stezi.

 

 

SCOTT CONTESSA ASPECT eRIDE

Popeljite se po makadamskih cestah in enostavnih gozdnih stezah še malo dlje, ne da bi se preveč utrudili.

 

 

 

 

ČE MI NAJBOLJ USTREZA

CESTNO KOLO

 

SCOTT CONTESSA ADDICT RC

To kolo je izdelano za tiste, ki potrebujejo hitrost. Njegova geometrija je narejena za tekmovanje!

 

 

SCOTT CONTESSA ADDICT eRIDE

To revolucionarno cestno e-kolo z vgrajenim motorjem Mahle vam daje dodatno pomoč, ko jo najbolj potrebujete. Pri tem pa je teža in oblika kolesa vrhunska.

 

 

SCOTT CONTESSA ADDICT

Hočete se voziti čez gorske prelaze, potrebujete lahko kolo za dolge vzpone in želite disk zavore za popolno varnost pri spustih.

 

 

SCOTT CONTESSA SPEEDSTER

Želite razumne vzpone in se raje vozite po gričastih ali ravnih cestah in uživate v kolesarjenju.

 

 

 

ČE MI NAJBOLJ USTREZA

GRAVEL KOLO

 

SCOTT CONTESSA ADDICT GRAVEL

Želite se izogniti asfaltu in se voziti po makadamskih cestah.  Vaš cilj je še vedno vzpenjanje na gorske prelaze na lahkem in izredno zmogljivem kolesu.

 

 

SCOTT CONTESSA SPEEDSTER GRAVEL

Želite se voziti predvsem po ravnih makadamskih cestah in se ne osredotočate toliko na vašo vadbo.

 

 

BUDGET TIP!

KARBON ALI ALUMINIJ?

 

Okvirji SCOTT Contessa so bodisi popolnoma karbonski, popolnoma aluminjasti ali kombinacija obojega. Za gorska kolesa to pomeni, da je okvir iz karbona, zadnji trikotnik pa iz aluminija. Za cestna in gravel kolesa je lahko okvir iz aluminija s karbonskimi vilicami. Skratka, ne pozabite na to:

  • Karbonska kolesa so lažja, trša in imajo lepši zaključek, vendar so dražja.
  • Kolesa iz aluminija imajo odlično ceno in so bolj odporna, vendar so nekoliko težja.

 

 

 

BUDGET TIP!

KAJ MORATE VEDETI O DELIH KOLESA?

 

Tako kot vsak izdelek imajo deli, s katerimi so opremljena naša kolesa Contessa (zavore, vzmetenje, menjalniki, obroči itd.), različne cenovne in zmogljivostne razpone. Logično je, da dražja kolesa prihajajo z dražjimi deli. Ti so običajno lažji, vključujejo najsodobnejše tehnologije in so razviti tako, da nudijo najboljšo zmogljivost. Na drugi strani so kolesa začetne ravni običajno opremljena s cenejšimi deli, ki so lahko nekoliko težji ali večji in na splošno ponujajo bolj standardne tehnologije in zmogljivost. Zanesljivost in vzdržljivost delov kolesa pa se lahko razlikujeta in nista nujno povezani s ceno kolesa ali delov.

 

Skratka, ne glede na to, za katero kolo ste se odločili, je najboljši način, da se vaša naložba izplača in da vaše kolo čim dlje deluje v najboljšem stanju je, da zanj dobro skrbite ter ga redno pregledujete, preverjate in servisirate.

 

 

IN KJE LAHKO DOBIM SVOJE NOVO KOLO?

 

Lahko se obrnete na svojega lokalnega prodajalca SCOTT, da dobite podrobnejši nasvet in morda je vaše sanjsko kolo možno celo testirati!

 

Kolesa lahko preizkusite tudi na festivalih. Preverite Facebook stran prodajalcev SCOTT in spremljajte prihajajoče dogodke!

 

Morda ste že preizkusili svoje kolo in ne potrebujete dodatnih nasvetov.    

 

Želimo vam veliko užitkov na vašem kolesu SCOTT.

Iz naše ponudbe

    -37%
    ŽENSKO GORSKO KOLO SCOTT CONTESSA GENIUS 910 2023
    Stara MPC z DDV:
    4.119,00 €
    Akcijska cena z DDV:
    2.590,03 €
    Najnižja cena v 30 dneh
    4.119,00 €
    -30%
    ŽENSKO ELEKTRIČNO CESTNO KOLO SCOTT CONTESSA ADDICT ERIDE 15 2023
    Stara MPC z DDV:
    5.669,00 €
    Akcijska cena z DDV:
    3.989,84 €
    Najnižja cena v 30 dneh
    5.669,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?