Prijavljeni ste kot partner

Novi Solace

22.12.2022 16:00

Novi Solace eRIDE

 

Predstavljamo vam novi standard za električna cestna in gravel kolesa. Tih, učinkovit in z motorjem, ki ima izredno majhen upor. Novi Solace je udobno, vodljivo in vsestransko kolo.

 

 

 

 

EN OKVIR, DVE KOLESI

 

Novi Solace eRIDE ima tako cestno kot gravel platformo, dve kolesi v enem. S čistim dizajnom, velikim prostorom za pnevmatike in karbonskim okvirjem je Solace lahkotno e-kolo z odličnim dosegom. Za daljše vožnje s prostorom za 1 bidon in range extender ali 2 bidona ter ustrezne torbice za okvir.

 

Obe kolesi nosita dediščino Scott Addict okvirja, kolo, ki je vodilno v razredu lahkih gravel koles.

 

 

DIZAJN OKVIRJA

 

Kljub odprtemu spodnjemu nosilcu za namestitev pogonske enote smo dosegli zelo podobne vrednosti togosti kot pri modelu Addict Gravel. Tako kompakten sistem, kot ga je razvilo podjetje TQ, ki je imelo ključno vlogo pri izdelavi montažnih točk, na katerih sta motor in baterija vgrajena v okvir. Kompaktna in minimalistična pritrditev pomaga ohraniti gladko karbonsko konstrukcijo v strukturi okvirja in se izogni obsežnim in zapletenim vmesnikom.

 

Kolesa Solace eRIDE imajo Scott-ov koncept togosti. Pri okvirju Solace lahko razlikujemo dve področji, ko govorimo o karbonski strukturi. Prvič, na delih, kjer je kolesar v neposrednem stiku s kolesom, smo poskrbeli za posebno razporeditev karbonskih slojev, ki omogočajo udoben občutek med vožnjo. V nasprotju s tem so na spodnji strani okvirja, kjer je večina teže in kjer se uporabljajo sile pri pedaliranju, nameščene plasti togosti. To zagotavlja odlično ravnovesje med togostjo in udobjem.

 

Solace eRIDE - okvir velikost M

 

GEOMETRIJA

 

Kolesa Solace so osredotočena na vzdržljivost, zato imajo ohlapnejšo glavno cev in daljšo medosno razdaljo kot kolesa Addict eRIDE, kar omogoča zelo stabilno vožnjo. Upravljanje vzbuja zaupanje in kolesarju daje varen občutek. Solace eRIDE ima enako geometrijo okvirja kot Addict Gravel, in je popolna rešitev, kako Solace-u dodati še gravel lastnosti. Edina razlika je za centimeter daljši spodnji del trikotnika (chainstay). Posledica razlike med platformama pa je stabilnost, optimalna porazdelitev teže in več prostora za pnevmatike.

 

 

TQ POGONSKA ENOTA

 

Zahvaljujoč tihemu motorju TQ, vam Solace eRide ponuja, da poslušate zvoke narave. Motor je izjemno lahek, kar pomeni, da kolo lahko uporabljate tudi brez električne pomoči. Dodatna prednost je tudi, da motor skoraj da nima upora, zato lahko baterijo uporabljate po potrebi in tako optimizirate doseg. Za cestno ali gravel platformo za e-kolesa je to zelo pomembna lastnost. Večji kot je upor motornega sistema, težje in bolj nerodno je voziti s hitrostjo nad zakonsko dovoljeno mejo 25 km/h (EU). Pri sistemu TQ tega ni. Preprosto izklopite motor, zmanjšajte stopnjo pomoči in ohranite življenjsko dobo baterije ter uživajte v naravnem pedaliranju.

 

Kompakten in lahek TQ HPR50

 

TQ je nemško podjetje ustanovljeno leta 1994 in je specializirano za električne komponente v različnih panogah vključno z letalsko, farmacevtsko in infrastrukturno. Z motorjem HPR50 so preprosto na novo spisali pravila in zagotovili razmerje med težo in navorom 1,8 kg in 50Nm, kar je do sedaj brez primere. TQ je pri premeru 8 cm uvedel pomembno novost in sicer uporabo harmoničnega zobniškega sistema. To omogoča občutno manjšo velikost motorja in poveča natančnost sistema. Kolo je posledično lažje, ima boljšo integracijo in zmanjšan zračni upor – bolj naraven občutek pri pedaliranju. Tehnologija omogoča izjemno tiho delovanje in naravno izkušnjo kolesarjenja. Navsezadnje, kolesarite zato, da ste v naravi in uživate v njej.

 

VEDNO POVEZANI

 

Da bi ohranili čist izgled kolesa, TQ sistem daje poudarek na povezljivosti in minimalističnem zaslonu, ki je vgrajen v zgornjo cev okvirja. Na LED zaslonu so na prvi pogled prikazane vse bistvene informacije, kot so stanje baterije v %, doseg km in način delovanja. Zaradi vgrajenega merilnika moči so na voljo tudi podatki o vrtljajih in vatih. Želite več? Naložite si aplikacijo (Apple App Store / Google Play Store) in se povežite s svojim telefonom. Možna je tudi povezava s števcem, saj ima vgrajen sistem ANT+, ki omogoča povezavo z Garminom, Hammerhead in Wahoo.

 

 

Poleg 360 Wh baterije, vgrajene v spodnji cevi okvirja, so vsi modeli Solace pripravljeni na uporabo dodatnega 160WH range extenderja. Solace range extender je mogoče kupiti kot dodatek, izgleda pa kot klasičen bidon.

 

Zahvaljujoč strokovnemu znanju družbe TQ in edinstveni učinkovitosti celic je zmogljivost baterije optimizirana v največji možni meri. Sistem električnega kolesa se s tehnologijo SMART samodejno prilagodi na dva vira energije.

 

To pomeni, da bo pri uporabi range extenderja sistem dal prednost njegovemu praznjenju pred uporabo energije iz vgrajene baterije. Poleg tega je ob izpraznitvi range extenderja prehod med viri napajanja samodejen in nemoteč. Najverjetneje tega ne boste niti opazili.
 

 

 

 

Scott-ov sistem hitrega sproščanja omogoča enostavno zamenjavo range extenderja za bidon.

 

Celoten sistem lahko napolnite v enem samem koraku. Ko je range extender priklopljen na kolo, priklopite pametni polnilnik v njegov priključek. Sistem SMART bo tako prednostno napolnil vgrajeno baterijo električnega kolesa, nato pa bo šele napolnil range extender. Čas polnjenja je hiter, glavna baterija je napolnjena do 80% v samo 2 urah polnjenja.

 

 

Pri modelih Solace 10 in Solace Gravel 10 je range extender vključen, pri vseh ostalih je na voljo kot dodatek in ga lahko dokupite.

 

Kadar ne uporabljate range extenderja, lahko nosilec uporabite za nosilec drugega bidona. Hitro in enostavno, brez uporabe orodja.

 

 

 

SOLACE COCKPIT

 

Novi Solace je opremljen s Creston IC krmilom. Vsi kabli so speljani v notranjosti, s to pametno konstrukcijo je izredno enostavno spreminjati nastavitve z distančniki. Modela Solace 10 eRIDE in Solace Gravel eRIDE sta opremljena s Syncrosovim Creston IC krmilom. Vsi ostali pa imajo diskretni sistem za upravljanje kablov. Zaradi pametne zasnove je sprememba dolžine enostavna in brez rezanja kablov.

 

 

DODATKI & ZDRUŽLJIVOST

 

Pri Syncrosu so na voljo kompleti blatnikov za Solace Road in Gravel.

 

Solace eRIDE je opremljen s svetilko in združljiv z dodatki Syncros. Svetilko je možno priklopiti na vgrajeno baterijo. Solace Road in Gravel sta združljiva z oporo, ki jo je možno kupiti kot dodatek. Na krmilo lahko nastavite števec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINIJA SOLACE

 

Kolesa Solace so na voljo v cestni in gravel verziji. Vsa kolesa imajo HMX karbonski okvir.  6 modelov, vključno z enim modelom namenjenemu samo za ženske, Contessa Solace. Linijo koles Solace si lahko ogledate: www.prolocotrade.si

 

 

Contessa Solace Gravel eRIDE

 

 

 

Solace eRIDE 10 - eROAD

 

 

Slike:  Michal Cerveny, Markus Greber, SCOTT Sports
Video: Gaetan Rey

 

Iz naše ponudbe

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?