Prijavljeni ste kot partner

NOVO: ZAVORE SRAM MAVEN

22.02.2024 16:00

Maven je dokazano najmočnejša zavora, ki je bila ustvarjena. Z Maven zavorami boste imeli kontrolo nad zaviranjem na zahtevnih terenih. Maven vam nudi moč za napredek in samozavest.

SRAM MAVEN RED
SRAM MAVEN RED
SRAM MAVEN SILVER
SRAM MAVEN SILVER
SRAM MAVEN SILVER
SRAM MAVEN ULTIMATE
SRAM MAVEN ULTIMATE
SRAM MAVEN ULTIMATE
SRAM MAVEN BRONZE
SRAM MAVEN BRONZE
SRAM MAVEN BRONZE

VEČ MOČI

 

 

Maven proizvede skoraj 50% več moči kot SRAM Code, ena najzmogljivejših zavor doslej. Čeprav je mikavno, da bi se osredotočili samo na to dejstvo, je Maven veliko več kot samo groba sila.

 

MANJ NAPORA

 

Še bolj pomembno kot skupna moč, je uporabna moč. Maven ročica potrebuje 32% manj sile, da ustvari enako količino moči kot zavore Code. Zmanjša obremenjenost in izboljša nadzor na razgibanem DH terenu, na neusmiljenih e-mtb spustih in dolgih enduro etapah. Prevozite daljše razdalje z Maven zavorami.

 

MOČ V PRESEŽKU

 

S štirimi bati, ki merijo 19,5 mm in 18 mm. Maven čeljusti so preprosto ogromne in zagotavljajo večjo silo na zavorne ploščice - več trenja, manj napora.

 

PROGRESIVNA MOČ ZA NADZOR

 

SwingLink, optimiziran za Maven, zagotavlja stopnjo vzvoda, ki se spreminja skozi poteg vzvoda. Dalj ko vlečete po loku, več moči Maven pošlje batom. Ta postopna dobava moči ponuja neprimerljivo kontrolo v primerjavi z binarno značilnostjo občutka "vklop/izklop".

 

BOLJŠE RAZMERJE

 

Veliki bati ne pomenijo nič, če razmerje velikosti bata v ročici ni zasnovano za delovanje z njimi. Moč je določena z razmerjem med velikostmi batov - Maven zagotavlja superiorno optimizacijo tega razmerja.

 

ŠTIRJE VIJAKI ZA MOČ

 

Izmerite katero koli zavorno čeljust pod obremenitvijo in opazili boste prožnost. Štirje vijaki na ohišju čeljusti pri zavorah Maven niso samo za videz. Zmanjšujejo izgubo moči v čeljusti, kar se odraža v trdnem občutku na ročici, ki ustreza dejanski moči zaviranja.

 

 

DOMAČ OBČUTEK

 

Ko se dotaknete ročice Maven, vas bo prevzel občutek domačnosti. Razporeditev točke vrtenja, dolžina in oblika ročice ter nastavitve razdalje in točke stika so prevzete od modela Code, kar dokazano zagotavlja ergonomičnost. Zavorne cevi so urejene z novo, diskretno zasnovano arhitekturo, optimizirano za čist izgled kokpita, ki se odlično sklada z današnjimi možnostmi usmerjanja kabla v okvirju.

 

NASTAVITEV

 

Presežek moči, ki ga ponuja Maven, ga postavlja na prvo mesto za uporabo v ekstremnih razmerah športa. Vendar imate kljub vsej tej moči možnost prilagajanja. Lahko si predstavljate kot pri prilagajanju glasnosti: večja kot je razpoložljiva moč, več možnosti imate za njeno uravnavanje.

 

DISKI

 

Začnite z osnovami – priporočamo, da kot izhodiščno točko za nastavitve Maven uporabite najmanjšo velikost diska, ki ustreza vašemu kolesarskemu okviru in vilicam. Z vsakim povečanjem velikosti diska za 20 mm se mehanska prednost poveča za 14%. To pomeni, da bi prehod z diska velikosti 180 mm na 220 mm prinesel 28-odstotno povečanje moči sistema. Vendar, prevelik disk lahko povzroči, da se ne proizvaja dovolj toplote, medtem ko manjši disk, ki proizvaja optimalno količino toplote, lahko zagotovi večji ugriz na poti. Barva naper na vaših diskih lahko ponudi vpogled v delovanje vaših diskov. Porjavela ali bronasta barva nakazuje optimalno velikost diska. Vijolična ali mavrična barva kaže na pregrevanje diskov, kar pomeni, da bi bilo povečanje velikosti diska priporočljivo. Če ni izrazite obarvanosti diskov pa pomeni, da se diski ne segrevajo dovolj, in bi lahko zmanjšanje velikosti izboljšalo zmogljivost. Za 7% večjo moč in boljše upravljanje s toploto izberite diske HS2, ali pa diske CenterLine za manjšo moč in lažjo konstrukcijo.

 

 

ZAVORNE OBLOGE

 

Maven ponuja edinstveno oblikovane XL zavorne obloge v dveh različnih zmeseh, vsaka s specifičnimi prednostmi:

 

  • Organske zavorne obloge so idealne za močan začetni ugriz in tišje delovanje, nudijo pa najboljšo zmogljivost v suhih razmerah.
  • Sintetične zavorne obloge so primerne za tiste, ki iščejo največjo odpornost proti konstantni toploti in zagotavljajo izboljšano delovanje v mokrih ali blatnih pogojih.

ZA PREMAGOVANJE TOPLOTE, IZKORISTI TOPLOTO.

 

Da je toplota največji sovražnik zavor je pogosto zmotno mišljenje. V resnici pa je toplota ključnega pomena za učinkovitost zavore. Za zagotavljanje moči in doslednosti mora sistem zavore vzdrževati ustrezno raven toplote, in se izogibati tem hitrim temperaturnim nihanjem med vročim in hladnim. To doseči je prava umetnost - umetnost, v kateri Maven resnično izstopa.

 

PAMETNA TERMALNA MASA

 

Zavorne čeljusti Maven zagotavljajo večjo doslednost delovanja z vzdrževanjem optimalnih delovnih temperatur skozi daljša časovna obdobja. Zasnovane z večjo termalno maso se počasneje segrevajo in ohranjajo toploto stran od kritičnih komponent, hkrati pa preprečujejo prehitro ohlajanje, tako da se sistem izogne ekstremnim temperaturnim nihanjem. S tem pristopom Maven doseže popolnoma novo raven doslednosti delovanja.

 

ZAČNE SE PRI TESNILIH

 

Zavorne čeljusti Maven uporabljajo tesnila bata iz materiala, ki je last Maven razvoja. Ta material ohranja svoje lastnosti in zagotavlja zračno tesnost tudi v ekstremnih pogojih, bodisi pri visoki temperaturi zaviranja ali nizkih atmosferskih temperaturah. Ta izjemno toplotno odporna tesnila Mavenu omogočajo premagovanje preteklih izzivov, povezanih z uporabo mineralnega olja, in izkoriščanje prednosti, ki jih mineralno olje prinaša. S temi inovacijami se lahko lotite najbolj ekstremnih terenov in najdaljših spustov z doslednostjo občutka, vožnjo za vožnjo.

 

Na voljo v specializiranih kolesarskih prodajalnah po Sloveniji.

 

Iz naše ponudbe

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?