Prijavljeni ste kot partner

TEKAŠKI ČEVLJI ULTRA EXPLORE

03.07.2024 08:23

NIZEK OGLJIČNI ODTIS, VISOKA ZMOGLJIVOST

 

Pri SCOTT-u so zavezani k izboljšanju družbenega in okoljskega vpliva naših izdelkov. Najnovejše raziskave so pokazale, da je okoljski odtis izdelka v veliki meri odvisen od izbire materiala. Zato smo se obrnili na Carbitex, da bi ustvarili bolj trajnostno karbonsko ploščo, ki jo je mogoče vključiti v novi omejeni izdaji SCOTT Ultra Explore.

 

Na podlagi SCOTT-ovih najbolj tehnološko naprednih tekaških čevljev do danes, Ultra Carbon RC – ki so bili razviti z  športnikom Codyjem Lindom – so bili vsi vidiki Ultra Explore upoštevani, da bi ustvarili izdelek z najmanjšim okoljskim odtisom. Z uporabo 50% lanenih vlaken in 50% ogljika so uspeli zmanjšati odtis brez izgube zmogljivosti.

PRVA KARBONSKO LANENA PLOŠČA NA SVETU

 

Carbitex Gearflex Flax Plate je prva hibridna kompozitna plošča na svetu, narejena iz 50% lanenih vlaken, 50% enosmernega ogljika in bio smole. Tisto, kar omogoča uporabo naravnih lanenih vlaken kot ojačitvenega materiala v kompozitih, so dolga, neprekinjena celulozna vlakna, ki imajo – za naravna vlakna – odlično natezno trdnost in togost. Končna plošča zato vsebuje manj ogljika, vendar ima mehanske lastnosti, primerljive s 100% ogljikovo ploščo. Carbitex je izkoristil te prirojene mehanske lastnosti lana in ustvaril kompozitne dele z visoko togostjo, odpornostjo proti lomljenju, torziji in stiskanju, kar je bilo prej dosegljivo le s tradicionalnimi ogljikovimi kompoziti.

 

 

RECIKLIRAN ZGORNJI DEL, VMESNI PODPLAT IN ZUNANJI PODPLAT

 

Zgornji del iz recikliranega poliestra ponuja optimalno udobje ter enako vzdržljivost, zračnost in zmogljivost kot vlakna iz neobdelanega materiala, vendar z manjšim okoljskim odtisom. Vmesni in zunanji podplat sta delno reciklirana, kar pomeni 58 % ekološke vsebine po teži, medtem ko ohranjata enako raven zmogljivosti in oprijema kot originalni Ultra Carbon RC.

 

 

ULTRA OPRIJEM ZUNANJEGA PODPLATA

 

Ta zunanji podplat je zasnovan posebej za ultra dirke po hitrih, dinamičnih poteh. Uporablja pol-radialno zasnovo za največjo učinkovitost pri gibanju naprej, medtem ko ohranja večsmerne oprijemne elemente, ki vam dajejo samozavest, ko se pot začne zavijati in obračati.

 

 

58 % EKO MATERIALA PO TEŽI

 

Ultra Explore vključuje recikliran zgornji del, vezalke, vložek, vmesni in zunanji podplat ter delno bio osnovano ploščo, ki skupaj predstavljajo 58 % sestave izdelka po teži.

 

 

Tekaški izdelki 'RE‑SOURCE by SCOTT' so opredeljeni z uporabo recikliranih, bio-osnovanih in/ali obnovljivih materialov, ter uporabljajo najmanj 40 % bolj ekološko odgovornih materialov po teži. Zavezani smo k izboljšanju vpliva naših izdelkov in poslovnih praks, ohranjanju okolja za prihodnje generacije ter spodbujanju pozitivnih sprememb v naših skupnostih.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?